U bent hier: Home » 2017

Dierennieuws: 2017

Wat je moet doen om jouw kat gezond te houden

kat3

Een kat is voor veel mensen meer dan een huisdier. Vaak wil je alleen het allerbeste voor hem of haar. We willen het beestje in de watten leggen en er thuis een paradijs voor maken. Het beste voor je kat begint bij een gezonde leefstijl. Vandaag geven we je enkele tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kat gezond ... Lees verder »

Ratelslangen maakte voorheen geen geluid

spotted-rattlesnake-54002_960_720

Ratelslangen maken vandaag de dag een ratelend geluid op het moment dat ze hun prooi aanvallen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit niet altijd het geval geweest is. De voorouders van deze dieren deden dit voorheen namelijk geruisloos, zo valt te lezen in het wetenschappelijke tijdschrift The American Naturalis. De focus binnen het onderzoek lag op de evolutie van het ... Lees verder »

Je hond borstelen

fooleeeee

De hoeveelheid en het type van het verzorgen dat uw langharige hond vereist is afhankelijk van de vraag of hij een enkele of dubbele vacht (een met een ondervacht), de lengte van de vacht (een centimeter of meer), en of hij bevedering heeft (een langere pony van haar op de oren, borst, benen en staart). Afghaanse honden hebben dikke, zijdeachtig, fijn haar; ... Lees verder »

Voortplanting bij de guppy’s

aquariuminrichten

Het is bij guppy’s niet bijster lastig om de mannetjes van de vrouwtjes te onderscheiden. Zo zijn de mannetjes niet alleen een stukje kleiner dan de vrouwtjes, ze hebben bovendien een kleurrijker voorkomen. Deze vissoort staat bekend als een van de meest vruchtbare. Ze dragen dan ook niet voor niets de bijnaam ‘miljoenvisje’. Het feit dat het vrouwtje per keer ... Lees verder »

Heeft jouw paard last van luizen en mijten?

beeld-u

Welke soorten luizen komen voor bij paarden? Luizen bij paarden, een vervelend probleem voor zowel paard en eigenaar. Paarden vinden de jeuk erg vervelend en daardoor zie je dat ze vaak de gekste manieren verzinnen om de jeuk ‘weg te schuren’. Helaas gaan de luizen van het krabben niet weg maar krijgen de paarden schuurplekken, soms zelfs tot bloedens toe. Luizen zie je ... Lees verder »

Waarom slangen echt niet eng zijn

slangnietgiftig

Het eerste wat de meeste mensen doen wanneer zij een slang in het wild zien is schrikken. Maar is dit echt een gepaste reactie? David Steen denkt van niet en in dit artikel legt hij uit waarom. Niet zo eng Het is misschien een cliché, maar het is waar: Meestal een slang is banger voor jou dan jij van hem. ... Lees verder »

De Vlaamse Reus

vlaamsereus

Een van de bekendste grote konijnen is natuurlijk de Vlaamse Reus. Wij kwamen dit leuke filmpje tegen waarin kort wordt uitgelegd waarom dit konijn zo leuk is als huisdier. Ben jij al enthousiast? Filmpje is gemaakt door Wiz Science™ Lees verder »

5 leuke weetjes over hamsters

hamsterfeitjes

Hamsters mogen dan klein zijn, maar deze vriendelijke huisdieren hebben zeker een groot hart. De schattige, harige beestjes zijn een van de meest populaire kleine huisdieren. Hier zijn slechts een paar van de vele interessante feiten over hamsters en hun gewoonten. 1. Hamsters werden ‘ontdekt’ in de Syrische woestijn minder dan 100 jaar geleden. Hoewel hamsters afkomstig zijn uit verschillende delen van ... Lees verder »

De leefomgeving van je konijn

konijnenkooi

Je huisdier konijn heeft behoefte aan een veilig huis met veel ruimte. Of je konijn nou in je huis leeft of buiten, zorg ervoor dat je alles hebt wat nodig is om hem gelukkig en gezond te houden. Een konijn binnenshuis De kooi van je huisdier moet minstens vier keer de grootte van het konijn zijn. Gaas op de vloer kan letsel of ... Lees verder »

De taal van katten; miauwen

mieauw

Katten die met andere katten communiceren gebruiken meestal lichaamstaal en geur. Dit is hun ‘moedertaal’. Lichaamstaal is zeer subtiel maar vele kattenbezitters leren om de meer voor de hand liggende signalen te begrijpen. Deze staan hieronder uitgelegd. Er zijn minstens negentien verschillende soorten van miauw die verschillen in toonhoogte, volume, toon, uitspraak en per situatie. Spinnen Wordt gebruikt als uitdrukking ... Lees verder »

Scroll To Top